Home.Acupunctuur.Huidverbetering.Vergoedingen en kosten.Contact.
Ontworpen door Lotus Wellness©

Wat is acupunctuur

Acupunctuur maakt deel uit van de Traditionele Chinese Geneeswijzen, afgekort TCG. Een geneeswijze die al ruim 4000 jaar oud is. Een aantal principes waar TCG op gebaseerd is zijn o.a. het Yin en Yang (de twee tegenpolen), Qi (de “Levensenergie”), de Zang-Fu (de organen) en de 5 Elementen. Wanneer één of meerdere van deze systemen uit balans zijn, kunnen klachten ontstaan. Acupunctuur zorgt ervoor dat de diverse systemen weer in balans komen, waardoor klachten geheel of voor een groot deel verholpen worden.

 

Hoe werkt acupunctuur

In ons lichaam bevinden zich meridianen. Meridianen zijn een soort kanalen die vlak onder de huid lopen. De organen produceren Qi die door de meridianen in het lichaam stroomt om alle cellen van energie te voorzien en gezond te houden. Op deze meridianen bevinden zich vaste acupunctuurpunten die een relatie onderhouden met diverse van de organen en orgaansystemen. Wanneer een systeem uit balans is (klachten) worden deze punten met  flinterdunne, steriele naaldjes aangeprikt, waardoor de Qi weer vrij kan stromen.  Balans in het systeem hersteld zich.  De manier van behandelen vind u hier.

 

Waar kan acupunctuur bij helpen

Met acupunctuur kunnen vele verschillende soorten aandoeningen en klachten worden behandeld. Dit kunnen zowel acute als chronische aandoeningen en klachten zijn. Ook preventief is acupunctuur heel goed werkzaam.

De volgende lijst is een kleine greep uit een reeks aandoeningen die goed te behandelen zijn met acupunctuur. Tevens aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie als behandelmethode.

 

 

 

Traditionele Chinese Geneeswijzen zijn een prima aanvulling op reguliere geneeswijzen , echter nooit een vervanging ervan. Raadpleeg bij twijfel altijd uw (huis)arts.